About Hoxa
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even believable genera on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary making Internet.
open

Τα τεράστια οφέλη του social media marketing

 Home / Blog / Τα τεράστια οφέλη του social media marketing

 social-media-marketing

 

Η δύναμη του social media marketing

Χάρη στην τεχνολογία, η επικοινωνία έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ. Ο κόσμος έχει πλέον συρρικνωθεί σε ένα δίκτυο επικοινωνίας ατόμων που ζουν σε ένα παγκόσμιο χωριό. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται όλο και πιο κοντά και οι αποστάσεις έχουν μειωθεί στο βαθμό που πλέον μπορούμε να πούμε ότι ένα άτομο είναι απλώς ένα κλικ μακριά, όπου και να βρίσκεται στον κόσμο.

Σε αυτό το διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο ανθρώπων, έχει προκύψει μια νέα θεωρία: η ιδέα των 6 βαθμών χωρισμού. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία λοιπόν, μπορείτε να "συνδεθείτε" με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στον κόσμο μέσω μίας αλυσίδας ανθρώπων, της οποίας οι κρίκοι είναι μόνο 6! Αυτό δείχνει τη τεράστια σημασία της online επικοινωνίας και τον τρόπο που έχει κάνει τον κόσμο μας πάρα πολύ μικρότερο.

Αυτή είναι η δύναμη των socialmedia και των άλλων εξελίξεων στην online επικοινωνία. Ένα γεγονός που συμβαίνει σε ένα μέρος του κόσμου φτάνει σ' ένα δεύτερο μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Αυτό που κάνει αυτή τη τεχνολογία τόσο σημαντική, είναι η ευκολία που παρέχει. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο σωστά λοιπόν, μπορείτε να αποκομίσετε πολλά οφέλη. Ας δούμε τα πιο σημαντικά.


Το Social Media Marketing φέρνει παγκόσμια φήμη στο όνομά σας.

Αυτό είναι το εισιτήριό σας για ν ‘αποκτήσετε φήμη διεθνούς επιπέδου. Η εταιρεία σας ή το όνομα σας θα μπορούσαν να είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια οπαδούς και followers. Εκατομμύρια άνθρωποι πλέον μπορούν να έχουν πρόσβαση σε sites που επιτρέπουν στους ανθρώπους για να επικοινωνούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους σε απευθείας σύνδεση και πραγματικό χρόνο. Μόλις μπείτε στον κόσμο του Marketing μέσω κοινωνικών μέσων, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν πιθανοί πελάτες σας. Μία αναζήτηση στο Google είναι αυτό που χωρίζει τους πελάτες σας από την επιχείρηση σας.


Προωθήστε την επιχείρησή σας ή το προϊόν σας με σοβαρό τρόπο.

Η τεχνολογία αυτή σας παρέχει πρόσβαση σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και όλους τους κατοίκους της Γης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να διαβάσουν αλλά και να μοιραστούν αυτά που έχετε να πείτε. Αυτή είναι η ευκαιρία σας για να δημιουργήσετε μια εικόνα για τον εαυτό σας, να πείτε στον κόσμο «Γεια σας! Είμαι εδώ για να κάνουμε business" και "Είμαι σοβαρός σχετικά με το προϊόν ή τις υπηρεσίες που παρέχω".


Σας φέρνει πιο κοντά σε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πολλή προσπάθεια.

Το Marketing μέσω κοινωνικών μέσων είναι σχεδόν δωρεάν. Αν προσπαθούσατε να απευθυνθείτε σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω φυσικών μέσων θα έπρεπε να ξοδέψετε ασύλληπτα πολλά χρήματα. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να έρθετε πιο αποτελεσματικά σε επαφή με τους πιθανούς πελάτες σας. Με άλλα λόγια, απαιτεί από εσάς μία πολύ μικρή επένδυση χρόνου και χρήματος.


Σας προσφέρει ανατροφοδότηση και πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες σας.

Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον στο μάρκετινγκ σε αυτές τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είναι το επίπεδο και το είδος των σχολίων που θα συναντήσετε. Η χρήση του Marketing μέσω κοινωνικών μέσων μπορεί να σας μάθει πολύτιμα πράγματα για τους ανθρώπους που είναι ήδη πελάτες σας ή που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε αλλαγές στις καμπάνιες σας για να βελτιώσετε τ' αποτελέσματα τους. Μπορείτε να μάθετε για τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται τη σελίδα σας, ή τις ηλικίες των ανθρώπων που σχολιάζουν ή μοιράζονται τα posts σας, ή ακόμη και τις εθνικότητες τους, τις κοινότητες στις οποίες ανήκουν, τη θρησκεία τους, τα χόμπι και τις προτιμήσεις τους. Τα κοινωνικά μέσα σας επιτρέπουν να μάθετε στον κόσμο το προϊόν σας, ενώ το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας μαθαίνει πολύτιμα πράγμα για τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν γι αυτό.


Ένα σημαντικό κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας.

Ο πελάτης σας μπορεί να έχει κάποιο ζήτημα ή ότι μπορεί να χρειάζεται βοήθεια ή να θέλει να ρωτήσει και να πάθει περισσότερα για το προϊόν σας. Η παρουσία σας στα socialmedia σάς επιτρέπει να του απαντήσετε σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό με τη σειρά του δείχνει στον πελάτη ότι είστε υπεύθυνος και του δημιουργεί μια αίσθηση εμπιστοσύνης.


Η εταιρεία σας αποκτά ανθρώπινη υπόσταση.

Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι δεν προτιμούν να συναλλάσσονται με μια απρόσωπη εταιρεία ή μια πολυεθνική και προτιμούν να εργάζονται με άλλους ανθρώπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας άνθρωπος είναι κάτι πραγματικό, δηλαδή έχει φυσική παρουσία και υπόσταση σε αυτόν τον κόσμο, είναι κάποιος με τον οποίο μπορεί κανείς να μιλήσει, μιας που έχει συναισθήματα και σκέψεις. Η παρουσία της επιχείρησής σας στα κοινωνικά μέσα, μπορεί να της δώσει μια ανθρώπινη υπόσταση και να την κάνει πιο προσιτή. Με άλλα λόγια, μπορεί να δημιουργήσει μια ζώνη άνεσης μεταξύ των πελατών και της επιχείρησης σας, η οποία θα παράγει οφέλη για τους δύο.


Σας κάνει πιο προσιτό.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης εξασφαλίσει την παρουσία σας στο internet 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ένας πελάτης μπορεί να σας αφήσει οποιαδήποτε στιγμή ένα μήνυμα και να του απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν. Αυτό ενισχύει το δεσμό ανάμεσα σε εσάς και τους πελάτες σας και να εμπνέει μια αίσθηση πίστης για την επιχείρηση σας. Αυτή τη συνεχή διαθεσιμότητα δεν μπορεί κάποιος να τη βρει σε επιχειρήσεις που δουλεύουν με ωράρια γραφείου, καθώς κάποιες ώρες και μέρες είναι αναγκαστικά κλειστές. Τα socialmedia λοιπόν, στη ουσία βοηθούν τον πελάτη σας να έρθει σε επαφή μαζί σας όποτε σας χρειάζεται, ασχέτως μέρας και ώρας.


Μπορείτε να ανακαλύψετε νέους πιθανούς πελάτες.

Κατά την εξέταση των σχολίων των followers σας μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε προφανή μοτίβα σε απάντηση της επιχείρησής σας. Άνθρωποι από μια περιοχή που δεν ξέρατε ότι υπήρχε, μπορεί να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν σας και να είναι οι καλύτεροι πελάτες σας. Αυτά τα μοτίβα θα επιτρέψουν επίσης να ανακαλύψετε κάποιες αναξιοποίητες αγορές που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.


Οι εκστρατείες μάρκετινγκ είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες και οικονομικά αποδοτικές.

Το ξεκίνημα μίας καμπάνιας socialmediamarketing απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια και κόπο απ' ότι μία παραδοσιακή εκστρατεία μάρκετινγκ όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση πανό ή το μοίρασμα φυλλαδίων. Με απλά λόγια το Marketing μέσω κοινωνικών μέσων είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο.


Το δίκτυό σας αυξάνεται εκθετικά.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών των κοινωνικών δικτύων σας, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός αυτών που θα θέλουν να γίνουν μέλη. Η ανάπτυξη της επιχείρησης σας και τα κέρδη σας, θα μεγαλώνουν όσο θα μεγαλώνει και το κοινωνικό σας δίκτυο.


Οι άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί στα SocialMedia.

Οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν μεγάλη προσοχή στα socialmedia. Ο λόγος είναι ότι πιστεύουν ότι τα κοινωνικά media δεν έχουν κάποια πολιτική ή άλλη ατζέντα που προσπαθούν να προωθήσουν, σε αντίθεση με τα "παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης". Με άλλα λόγια, πιστεύουν ότι τα socialmedia αποτελούνται από ανθρώπους που μοιράζονται τις γνώσεις και τις απόψεις τους. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα posts των socialmedia και να επηρεάζονται περισσότερο από αυτά και όχι από τις εξειδικευμένες διαφημίσεις ή καμπάνιες marketing.


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η νέα γενιά επικοινωνίας και μεταφοράς πληροφοριών. Όλοι μας πλέον έχουμε κάποια παρουσία στο διαδίκτυο. Αν έχετε επιχείρηση λοιπόν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το πανίσχυρο νέο εργαλείο προς όφελος σας. Οι ειδικοί των social media στο http://ippokampos.net/ είναι εδώ για να σας βοηθήσουν!

 

A Dell UltraSharp monitorippokampos logo
Ippokampos. Κατασκευή ιστοσελίδας & eshop. Δημιουργία και διαχείρηση Social Media καναλιών για την επιχείρηση σας. Επισκεφτείτε τα γραφεία μας στην Ορφανίδου 1 ή τηλεφωνείστε στο 6976 895535 . Αποκτήστε την δική σας ιστοσελίδα μόνο από 200€