About Hoxa
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even believable genera on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary making Internet.
open

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατασκευή ιστοσελίδας

 Home / Blog / Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατασκευή ιστοσελίδας

 web

 

7+1 βήματα για την κατασκευή ιστοσελίδων

Η απόκτηση και διατήρηση ενός website είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια ιδέα σας. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας μπορεί να κάνει, πράγμα που φαίνεται και από τη τεράστια δημοτικότητα των blogs και των προσωπικών ιστοσελίδων γενικότερα. Θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστοχώρο, αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η διαδικασία κατασκευής websites; Μην πανικοβάλλεστε! Η κατασκευή ιστοχώρων είναι πολύ εύκολη! Ας δούμε τα βασικά της βήματα.

Πώς γίνεται η κατασκευή ιστοσελίδας;

Η διαδικασία δημιουργίας μίας ιστοσελίδας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύουμε ότι θα τη βρείτε και πολύ διασκεδαστική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσετε, είναι ότι δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά είναι μία δουλειά στην οποία θα πρέπει σίγουρα να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο και την ενέργεια σας για λίγο καιρό. Μόλις έχετε εξοικειωθείτε με τη διαδικασία κατασκευής sites, θα μπορείτε όχι μόνο να ανεβάζετε ιστοσελίδες, αλλά και να κερδίζετε χρήματα από αυτές!

 

Ας δούμε λοιπόν τα οκτώ βασικά βήματα για της κατασκευή ιστοσελίδων.

 

Βήμα 1: Αποφασίστε για το περιεχόμενο του site σας.



Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός site, είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας ποιο περίπου θα είναι το θέμα και ο σκοπόες της. Μόλις καταλήξετε στο κύριο θέμα του site σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό του, φροντίζοντας όμως να λάβετε υπόψιν και όλα τα επιμέρους θέματα που θέλετε να καλύψετε στην ιστοσελίδα σας. Η κάθε σελίδα σας θα πρέπει να έχει ένα κυρίως θέμα και όλα της τα posts ή οι σελίδες να περιστρέφονται γύρω από αυτό. Με άλλα λόγια, τα επιμέρους θέματα θα πρέπει να είναι "συμβατά" με το κυρίως θέμα της σελίδας.


Βήμα 2: Βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας.



Αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να έχει αναγνώστες κι επισκέπτες, θα πρέπει να φροντίσετε να αποκτήσει μια υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διάφορες τεχνικές βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης. Κάντε μία έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας και φροντίσετε να συμπεριλάβετε αυτές τις λέξεις στον σχεδιασμό της ιστοσελίδα σας (ονόματα κατηγοριών, aboutκλπ), στο περιεχόμενο της και στα διάφορα metatags σας.

 

Βήμα 3: Δημιουργήστε ένα καλό webdesign.



Ο σχεδιασμός (το webdesign δηλαδή) μίας ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντικός. Επιλέξτε ένα από τα πολλά διαθέσιμα designthemes για την ιστοσελίδα σας και χρησιμοποιήσετε το για να δημιουργήσετε όμορφα backgrounds και γραφικά για τις σελίδες του site σας. Άλλα σημαντικά σημεία ενός σωστού webdeisgn είναι η χρήση κατάλληλης και ευανάγνωστης γραμματοσειράς και η δημιουργία εύχρηστων μπάρων πλοήγησης.

 

Βήμα 4: Μάθετε πώς λειτουργεί το HTML.



Οι κώδικες είναι στην ουσία τα δομικά στοιχεία της κάθε ιστοσελίδας. Κάθε ετικέτα HTML σε ένα σώμα κώδικα έχει ένα συγκεκριμένο νόημα και η σωστή αποκρυπτογράφηση αυτών των νοημάτων είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για την σωστή εκμάθησης κατασκευής websites.

 

Βήμα 5: Τοποθετήστε σωστά τα γραφικά σας.



Τα γραφικά ομορφαίνουν μια ιστοσελίδα. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αν θέλετε, μιας που σήμερα η δημιουργία γραφικών έχει γίνει πολύ εύκολα χάρη στα νέα υπερσύγχρονα και πολύ εύχρηστα εργαλεία επεξεργασίας στατικών και κινούμενων εικόνων (animations). Τα σωστά τα γραφικά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας και να προετοιμάσουν το έδαφος για την διαδικασία απόκτησης ή οικοδόμησης links.

 

Βήμα 6: Επιλέξτε το σωστό domainname.



Η επιλογή του σωστού domainname είναι το Α και το Ω στη κατασκευή ιστοσελίδων. Το domainname της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με το κυρίως θέμα της. Αφού έχετε επιλέξει ένα όνομα θα πρέπει να το καταχωρήσετε αμέσως. Μερικοί καταχωρητές χρεώνουν μια περιουσία για την καταχώρηση ενός νέου domainname στους καταλόγους τους, αλλά μην τους αφήσετε να σας πιάσουν κορόιδο! Αν ψάξετε λίγο, σίγουρα θα βρείτε μία πολύ οικονομική λύση για την καταχώρηση του domainname σας. Μην εμπιστεφθείτε τον πρώτο τυχόντα, ο οποίος ενδέχεται να θέλει απλά να σας "γδύσει".

 

Βήμα 7: Αποκτήστε έναν webhost.



Κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται κάποιον να την φιλοξενήσει στους servers του, χρειάζεται δηλαδή έναν webhost. Υπάρχουν πάρα πολλοί webhosts στην αγορά και ο καθένας προσφέρει τα δικά του πακέτα και τιμές. Αν ψάξετε λίγο, σίγουρα θα βρείτε κάποια λύση που να ταιριάζει στο πορτοφόλι και την σελίδα σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι ιστοσελίδων και ο κάθε τύπος έχει hosts που ειδικεύονται σε αυτόν, προσφέροντας τα πιο ανταγωνιστικά και οικονομικά πακέτα. Θα πρέπει λοιπόν να ψάχνετε για hosts που να "φιλοξένουν" κυρίως σελίδες σαν τη δική σας.

 

Βήμα 8: Πάρτε λογισμικό δημιουργίας ιστοσελίδων.



Αν η κατασκευή ιστοσελίδας σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση, μπορείτε πάντα να αγοράσετε ειδικό λογισμικό κατασκευής site. Εννοείται πως μπορείτε να προσλάβετε κάποιον που θα αναλάβει την όλη διαδικασία, πάντα υπό τις οδηγίες και τις υποδείξεις σας.

 

A Dell UltraSharp monitorippokampos logo
Ippokampos. Κατασκευή ιστοσελίδας & eshop. Δημιουργία και διαχείρηση Social Media καναλιών για την επιχείρηση σας. Επισκεφτείτε τα γραφεία μας στην Ορφανίδου 1 ή τηλεφωνείστε στο 6976 895535 . Αποκτήστε την δική σας ιστοσελίδα μόνο από 200€